Meny
Nyheter
 • 17.04.2020

  Hans Christian Bjørkto

  Siste per 19/4: Skiløyper ut sesongen 2020

  19/4: Stort sett gode løypeforhold under testpreppingen i helgen. Vi forsøker å holde det aller meste av løypenettet preparert annenhver dag i kommende uke. Temperatur på natt+dag avgjør hvor lenge de enkelte traséene holder. 

  Dagalifjell løypelag forbereder i dag (fredag 17/4) og i morgen preparering av skiløypene på Dagalifjell for resten av sesongen, i forbindelse med at hytteforbudet blir opphevet 20/4. DL erfarer at Nore og Uvdal kommune ikke gjør annet enn å følge de nasjonale retningslinjene. Og værmeldingen framover er lovende. Løypebasene kjører

  nå hele løypenettet for å se hva som lar seg preparere videre ut sesongen, og hva som nå har for dårlige forhold (lite snø, råtten snø, åpne myrer/bekker, osv.). Vår ambisjon er deretter å tilby et størst mulig løypenett denne helgen, kommende uke, helgen 25-26/4, uken etter det og helgen 1-3/5. 

  Vi er allerede at løypene nede i Øvre Uvdal og Tøddøl kan bli vanskelige å vedlikeholde. Vi er spent på forholdene i andre skogsområder, som Nørstebølia, Høk-Fjellsnaret, Bekkeset, Leiråvatn-Slåtteli, m.fl.). Men vi antar at løypene opp i fjellet vil være bra en stund til. Beste utgangspunkt for tur er dermed P-plassene på Torsetlia og Vasstulan. Kanskje stiller de med salg av vafler, kaffe og toddy på tunet???!

  Vær- og føreforholdene vil avgjøre eksakt hva og når vi kan kjøre framover. Følg derfor med her på hjemmesiden for periodiske nyheter, men først og fremst på skisporet.no for sanntidsoppdatering av hvor det er kjørt...

  Les mer
 • 02.04.2020

  Hans Christian Bjørkto

  Begrenset løypepreparering i påsken

  Dagalifjell løypelag har besluttet at det skal kjøre noe, men svært begrenset med skiløyper i påsken. Det primære hensynet er å gi et lite tilbud til kommunens fastboende og dagturister, samtidig som vi sparer inn noe på driftskostnadene når hyttefolket ikke er til stede. 

  Det vil bli kjørt løyper bare til helg og helligdager, 3 ganger i løpet av påsken, f.eks. palmelørdag, skjærtorsdag og pinseaften. Disse dagene er ikke fastlåste  – vi og løypebasene må se an vær-, vind- og snøforhold og vurdere om og når det er hensiktsmessig å kjøre.

  Det blir kun preparert i de helt sentrale områdene som kan nås fra P-plassene langs løypenettet:
  I Øvre Uvdal fra Uvdal Alpinsenter og til Åmotstølen, så sant det er snøforhold til det nede i dalen. 
  Dessuten sentralt på Dagalifjell, på begge sider av F40 fra Feten i nord til Vasstulan i sør, dvs Feten-Torsetlia-Vasstulan-Juvet-Torsetlia-Sjugurdshovde-Feten. Blir det svært gunstiige værforhold, kan det tenkes vi også tar en siste tur i Rødbergløypa til helligdagene.

  Skal du en dagstur oppover, så følg med på skisporet.no. 

  Vurdering for helgene 18.-19. og 25.-26. april...

  Les mer