Meny
Skiløyper
 • Skiløyper

  Dagalifjellet tilbyr et av de største og beste skiløypenettene i høyfjellet i Norge. Vinterstid kjøres det ca. 120 km skiløyper. Planene framover innebærer å utvide til ca. 200 km fram mot 2019-2020. Dessuten tilbys forbindelse til skiløypenett omkring, slik at en løper kan gå fra Ustaoset/Geilo i nord og til Rødberg/Imingfjell i sør i sammenhengende skiløyper.

  Skiløypene forberedes fra november-desember hvert år, og vedlikeholdes ukentlig og i høysesong daglig, helt ut april måned.

  Alle skiløypene trackes på skisporet.no. Det er også laget gode kart over løypenettet på Dagalifjell. Dagalifjellets Vel gav ut det første, flotte kartet over fjellet med stier, skiløyper mm i 1995, og har senere revidert dette med oppdatering av skiløypenettet flere ganger. Siste utgave er fra 2010-2011. Kart i A4-format er gratis for medlemmene i DFV. Kart i A3 format selges i samarbeid med Turistkontoret i en rekke butikker og reiselivsbedrifter, bl.a. Vasstulan, Høk og Torsetlia.

  Løypenettet på Dagalifjell betjener rundt 1200 hytteboere i 2018, og antall hytter er i jevn vekst. Også tilreisende gjester på Torsetlia, Vasstulan og Uvdal alpinsenter, samt fastboende i Nore og Uvdal og Hol, reiser opp og benytter herlighetene på fjellet.

  Det er "underbruket" til Dagalifjellets Vel, Dagalifjell Løypelag, som organiserer og har det praktiske ansvar for utvikling og drift av løypenettet. Selve løypekjøringen forhandles fram på anbud og leveres av lokale entreprenører.

  24. september 2018

  Forfatter: Hans Christian Bjørkto

  • Tema: