En grå dag i fjellet – men det blir bedre!

I dag fikk vi et godt eksempel på hvordan fjellet også kan være – vindfullt og med dårlig sikt og tåke. Det var forståelig nok ikke så mange ute, det var det som kan kalles vær for «erfarne fjellfolk».

På en slik dag blir man for alvor minnet på betydningen av løypestikkene. Selv om det ble kjørt løyper tidlig på dagen, var alle spor i praksis føyket igjen etter kort tid og det var umulig å se hvor tråkkemaskinen hadde kjørt. Da er løypestikkene gull verdt. Så husk at løypekjørere og løypelag ikke bare har ansvar for preparering av løypene, de setter også ut og holder ved like løypestikkene i alle våre løyper. Så når du støtter løypelaget, støtter du også opp under din egen sikkerhet i fjellet!

Fjellet var som skjermen på en gammel sort/hvitt TV i dag. Snedriv og tåke. Ikke lett å se at dette er kun 50 m fra vårt største løypekryss (Juvet)

Av og til kommer stikker ut av posisjon eller ligger nede. Bidra til fellesskapet ved å rette opp slike stikker. Den stikken du redder på en solskinnsdag kan redde ditt eget eller andres liv neste dag!

Jeg hadde selv ambisjon om å teste ut Vasstulanløypa til Rødberg i dag, men innså raskt at dette ikke var dagen. Deler av traseen er som tidligere meldt ikke stikket, og det ville vært uansvarlig å forsøke turen under de rådende forhold. Da må selv de fjellvante tenke om og sette egen sikkerhet foran. Men det kommer flere muligheter og kan hende at Vasstulan hytteforening og løypelaget i felleskap arrangerer tur til Rødberg med retur per buss og etterfølgende middag på Vasstulan for de som vil av våre medlemmer. Følg med på Facebook siden!

Nye løypeskilt ved Stendalshei

Uken vi nå har foran oss vil det bli masse folk i løypene, og ingenting gleder oss mer. Vi vil minne om både Fjellvettreglene og reglene for Skikk og bruk i skiløypene. Sistnevnte finner du f.eks i «Ferie & Fritid», som alle hytteeiere har fått tilsendt (du finner den også på serveringsstedene i kommunen) og du finner de samme reglene gjengitt her. Den regelen det synes mest mot handler om å gå ut av løypa når du stanser. Altfor mange står midt i skisporet mens det tørkes neser, smøres ski, småprates eller rettes på klær. Lær barna denne enkle regelen og praktiser den også selv, så blir skituren hyggeligere for alle!

Løypekjørerne er i gang med å sette opp nye løypeskilt over hele fjellet. Mye er gjort på østsiden av Fv40 og vestsiden følger om kort tid (skiltene er fortsatt ikke levert fra produsent). Vi gjør en grundig gjennomgang nå som vi har fått ekstra midler fra #Sparebankstiftelsen DNB. Det er mange fine gamle skilt, både med og uten stavefeil som vi etter hvert vil legge ut for salg. Så om du har et favorittskilt du vil sikre deg, kan du starte planleggingen nå. Alle inntekter vil gå til Dagalifjell løypelag.

Til slutt vil vi minne om muligheten for å gi et ekstra bidrag til løypelaget. Du finner Vipps nummeret på strategisks steder i løypenettet. Eller du kan scanne koden under. Takk for din støtte og god tur!

Det gjelder å snu i tide. I dag var det uansvarlig å gå lenger innover enn det er løypestikk!
Vil du støtte Dagalifjell løypelag? Scann koden og velg et passende beløp. Eller Vipps #713648