Nyheter fra løypelaget

Rekordtidlig sesongstart?

Frost og sne kom rekordtidlig i år, og det er i ferd med å legge seg et pent snelag i fjellet. Bildet er fra løypelagets webkapera bak Vasstulan. Dersom både kulde og snefall fortsetter, vil det bli forsøkt preparert en enkel trase i rundløypa ved Torsetlia, fra Torsetlia til Vasstulan (vest for Fv40) og i Fjellsnaret (via Juvet eller Høk) lørdag. Du kan sjekke webkameraene selv her og løypestatus vil også være oppdatert på Skisporet.

Samtidig må det bemerkes at manglende innbetaling av midler fra medlemmer, både til Miljøringen og DFV vil kunne medføre redusert kjøring. Inntil økonomien er bragt i balanse, vil hovedfokus være å kjøre hovedløypene nord/syd oppe på fjellet.

Er du medlem og ikke har betalt, betal fakturaen du har mottatt. Er er du ikke medlem, meld deg inn her. Du kan eventuelt stille spørsmål til kontakt@dagalifjelletsvel.no.

Årsmøte i Dagalifjell løypelag

Løypelaget avholder årsmøte på Torsetlia lørdag 19. august kl 1500. Du finner invitasjon og sakspapirer her. Mappen vil bli oppdatert med endelige økonomitall og revisors beretning.

Årsmøte i Dagalifjell løypelag

Det innkalles til årsmøte i Dagalifjell løypelag lørdag 19. august 2023 kl 1500 på Torsetlia. Sakspapirer og underlag publiseres senest 2 uker før.

En grå dag i fjellet – men det blir bedre!

I dag fikk vi et godt eksempel på hvordan fjellet også kan være – vindfullt og med dårlig sikt og tåke. Det var forståelig nok ikke så mange ute, det var det som kan kalles vær for «erfarne fjellfolk».

På en slik dag blir man for alvor minnet på betydningen av løypestikkene. Selv om det ble kjørt løyper tidlig på dagen, var alle spor i praksis føyket igjen etter kort tid og det var umulig å se hvor tråkkemaskinen hadde kjørt. Da er løypestikkene gull verdt. Så husk at løypekjørere og løypelag ikke bare har ansvar for preparering av løypene, de setter også ut og holder ved like løypestikkene i alle våre løyper. Så når du støtter løypelaget, støtter du også opp under din egen sikkerhet i fjellet!

Fjellet var som skjermen på en gammel sort/hvitt TV i dag. Snedriv og tåke. Ikke lett å se at dette er kun 50 m fra vårt største løypekryss (Juvet)

Av og til kommer stikker ut av posisjon eller ligger nede. Bidra til fellesskapet ved å rette opp slike stikker. Den stikken du redder på en solskinnsdag kan redde ditt eget eller andres liv neste dag!

Jeg hadde selv ambisjon om å teste ut Vasstulanløypa til Rødberg i dag, men innså raskt at dette ikke var dagen. Deler av traseen er som tidligere meldt ikke stikket, og det ville vært uansvarlig å forsøke turen under de rådende forhold. Da må selv de fjellvante tenke om og sette egen sikkerhet foran. Men det kommer flere muligheter og kan hende at Vasstulan hytteforening og løypelaget i felleskap arrangerer tur til Rødberg med retur per buss og etterfølgende middag på Vasstulan for de som vil av våre medlemmer. Følg med på Facebook siden!

Nye løypeskilt ved Stendalshei

Uken vi nå har foran oss vil det bli masse folk i løypene, og ingenting gleder oss mer. Vi vil minne om både Fjellvettreglene og reglene for Skikk og bruk i skiløypene. Sistnevnte finner du f.eks i «Ferie & Fritid», som alle hytteeiere har fått tilsendt (du finner den også på serveringsstedene i kommunen) og du finner de samme reglene gjengitt her. Den regelen det synes mest mot handler om å gå ut av løypa når du stanser. Altfor mange står midt i skisporet mens det tørkes neser, smøres ski, småprates eller rettes på klær. Lær barna denne enkle regelen og praktiser den også selv, så blir skituren hyggeligere for alle!

Løypekjørerne er i gang med å sette opp nye løypeskilt over hele fjellet. Mye er gjort på østsiden av Fv40 og vestsiden følger om kort tid (skiltene er fortsatt ikke levert fra produsent). Vi gjør en grundig gjennomgang nå som vi har fått ekstra midler fra #Sparebankstiftelsen DNB. Det er mange fine gamle skilt, både med og uten stavefeil som vi etter hvert vil legge ut for salg. Så om du har et favorittskilt du vil sikre deg, kan du starte planleggingen nå. Alle inntekter vil gå til Dagalifjell løypelag.

Til slutt vil vi minne om muligheten for å gi et ekstra bidrag til løypelaget. Du finner Vipps nummeret på strategisks steder i løypenettet. Eller du kan scanne koden under. Takk for din støtte og god tur!

Det gjelder å snu i tide. I dag var det uansvarlig å gå lenger innover enn det er løypestikk!
Vil du støtte Dagalifjell løypelag? Scann koden og velg et passende beløp. Eller Vipps #713648

Hvem er hvem på Dagalifjell?

I forbindelse med nyhetsbrev sendt ut av Dagali sti- og løypelag på Facebook, har vi mottatt flere spørsmål fra våre medlemmer om hvordan interesseforeningene på Dagalifjell omegn (vel og løypelag) er sammensatt og hvem som har ansvar for hva. Det er lett å gå seg litt vill i de ulike foreningene i området vårt og vi skal prøve å bidra til klarhet:

Dagalifjellets vel (DFV)

Dagalifjellets vel er en paraplyorganisasjon som organiserer hytteeiere og brukere av Dagalifjell både gjennom indirekte medlemskap gjennom hytteforeninger og direkte medlemskap i Dagalifjellets vel. Den siste kategorien er gjerne hytteeiere fra områder som ikke har egen hytteforening eller medlemmer som ikke ønsker å stå tilsluttet lokal hytteforening. Det er i alt ca 800 medlemmer i DFV hvorav ca 250 er individuelle. Disse hytteforeningene sorterer under DFV:

 • Bergli vel
 • Dagalifjell hyttegrend
 • Fjellsnaret 1 hytteeierforening
 • Fjellsnaret 2 hytteeierforening
 • Hallandslie hytteforening
 • Høk hytteforening
 • Larsseter hytteforening
 • Nørstebølia hytteforening
 • Slåtteli hytteeierforening
 • Torsetåsen hytteforening
 • Tunlia hytteforening
 • Hytteforeningen i Uvdal alpinsenter
 • Uvdal hytteforening
 • Vasstulan hytteforening
 • Vestlia vel

Det varierer litt om disse betaler medlemskap på vegne av sine medlemmer eller om medlemmene betaler individuelt.

Kontingent

 • Ordinært medlemskap kr 1250
 • Redusert medlemskap kr 300 (denne satsen gjelder for medlemmer som betaler for løypekjøring gjennom avgift til Miljøringen SA)

Hytteforeninger som også betaler bidrag til annet løypelag betaler redusert sats etter egen avtale (dette gjelder f.eks Hallandslie og Tunlia HF.

Medlemssatsene bestemmes av årsmøtet i DFV der alle betalende medlemmer som stiller i årsmøtet har stemmerett.

Dagalifjell løypelag

Løypelaget rydder, merker og preparerer 160 km løyper og stier på Dagalifjell. Området strekker seg fra Uvdal alpinsenter via Tøddøl til Syningan i vest og avgrenses av Dagali fjellpark og Feten i nord. I øst dekker området hele Dagalifjellplatået til Vasstulen (dette er ca 16 km øst for Vasstulan, nesten halvveis til Rødberg). Løypelaget dekker også de store hytteområdene rundt Vasstulan, Høk, Nørstebølia og Fjellsnaret.

Dagalifjell løypelag har 2 tråkkemaskiner i virksomhet og finansieres gjennom bidrag fra Dagalifjellets vel, Miljøringen, Nore og Uvdal kommune og lokalt næringsliv. Styret består av 6 personer som rekrutteres fra DFV og Miljøringen.

Miljøringen SA (MRSA)

Miljøringen SA er en grunneiersammenslutning som planlegger og finansierer reiselivsinfrastruktur i øvre Uvdal. Fra tomter som omsettes av grunneiere som er medlemmer av MRSA settes det av en andel av tomteverdien som et investeringsbidrag til reiselivsinfrastruktur. Disse bidragene har f.eks finansiert flerbrukstraseen fra Høk til Vasstulan og U-ringen som ferdigstilles denne sesongen (kulverten under Fv40 ved Brøstrud med tilhørende traseer). Det betales også et årlig pliktig og indeksregulert bidrag til drift som for tiden er kr 1850. Dette bidraget overføres i sin helhet til løypelagene i Miljøringens nedslagsfelt og går til vedlikehold og drift av stier og løypenettet. 85% tilfaller Dagalifjell løypelag.

Dagali sti- og løypelag

Dagali sti- og løypelag opererer nord for Dagalifjell løypelags ansvarsområde og preparerer ca. 40 km løyper i Hol kommune. Løypenettene møtes ved Feten og de 2 løypelagene samarbeider om å skape et godt og sammenhengende løypenett til glede for flest mulig.

Andre løypelag

Det er i alt 9 sti- og løypelag i Nore og Uvdal kommune. I vårt nærområde finner vi også Jønndalen løypelag og Imingfjell løypelag. Deres løypenett fremkommer i kartunderlaget. Du kan selv studere detaljer ved å sjekke kartet.

Det er på Dagalifjell det skjer

Vi har lagt en fantastisk helg bak oss med nesten hele løypenettet oppkjørt og masse blide mennesker i sporet. Denne helgen vil gå inn i historien som en av de flotteste januarhelgene! Lørdag fikk vi til og med besøk av Luftforsvarets Sea King på Vasstulan i forbindelse med Norske redningshunders skredkurs som hadde base på Vasstulan. Det er ikke ofte en så stor fugl er å se i fjellet og vi er glade for at både den og Norske redningshunder finnes selv om vårt fjellområde er blant de minst skredutsatte i landet.

Vi går mot en trøblete uke værmessig med tempereturer opp i +10 grader etterfulgt av nedbør både som regn og sne kombinert med vind. Våre løypekjørere kommer til å gjøre alt som er mulig for å skape gode forhold også neste helg.

Inntil da får vi glede oss med minnene fra denne flotte helgen!

Fantastiske løyper lørdag og søndag
Det blåser godt når denne fulgen lander
Ivrig gjeng på skredkurs i regi av Norske redningshunder. Sea King på P-plassen på Vasstulan
Mange mennesker å se i løypene lørdag. Smilet sitter løst og det er god stemning!
Så mange ski har vi aldri sett i skistativet på Vasstulan før! Løypelagets Vipps er skjult, men om du lurer er den #713648
Vellykket lukeparkering
Det er hyggelig å være leder i løypelaget på en slik dag!

Løypenettet på webkamera

Årets julegave fra løypelaget til alle skiglade på Dagalifjell er webkamera som viser vær og føre akkurat nå. Bildene oppdateres hvert minutt og du finner dem nederst på forsiden til Dagalifjellets vel.

Ett kamera viser panorama mot øst og innover Vasstulanløypa mens det andre viser løypa oppover mot Djupegrøskaret. Så nå kan du nyte synet av vårt kjære skiterreng fra hvor enn du er! Prosjektet er realisert i samarbeid med vår nære samarbeidspartner og sponsor Aasberg alarm og vi takker også Nore og Uvdal kommune som lar oss plassere utstyret på deres bygg.

Riktig god jul ønskes til alle fra styrene i Dagalifjell løypelag og Dagalifjellets vel!

De første sporene er satt

Dagalifjell løypelags løypekjørere har satt de første sporene i de traseene som egner seg best for tidligpreparering. Traseer som det er satt spor i fremkommer på Skisporet.no. Enkelte andre traseer er også kjørt (komprimert) uten at det er satt spor.

Husk at det fortsatt er kvist og stein i løypene og noen åpne bekker, så vær forsiktig og ta gjerne et gammelt skipar dersom du har.

God tur!

Du risikerer å møte denne doningen inntil det blir nok sne til å kjøre tung tråkkemaskin

Snart løyper i fjellet

Løypelagets løypekjørere var egentlig i gang med barmarksarbeider, men så kom det sne og så langt stabil kulde i stedet. De har derfor kastet seg rundt og startet grunnpreparering. Det er fortsatt for lite sne til å sette spor, men de ivrigste kan få seg en skitur i løpet av helgen. Disse traseene har best forhold:

 • Treningsrunden ved Torsetlia
 • Vasstulan – Torsetlia (vest for Fv40)
 • Torsetlia – Slåtteli
 • U-ringen (klargjorte deler nede i dalen)

Det er også kjørt mellom Nørstebølia og Langeløyte og på østsiden av Fv40 mellom Torsetlia og Fjellsnaret/Høk

Det vil fortsatt bli utført barmarksarbeider i deler av løypenettet.

Prepareringen vil ikke fremkomme på Skisporet.no før det settes spor.

U-ringen tar form

Løypelagets leder har testet U-ringen for Dagalifjellet vel og har laget en oppsummering fra turen. Mange har sikkert fått med seg arbeidene på kulverten nedenfor Brøstrud de siste månedene. Men hva er denne til for? Kulverten er en viktig del av ferdigstillingen av U-ringen som skal gjøre det mulig å forflytte seg mellom alpinanleggene i dalen uten bruk av kjøretøy. Traseens vestlige del fra toppen av stolheisen i Uvdal skisenter ned til Uvdal alpinpark har vært klar i flere sesonger, men nå er også den siste delen med krysning av Uvdalsåe klar.

Den østlige delen, fra toppen av Uvdal alpinpark/Høk via Brostrud og ned til Uvdal skisenter i dalbunnen ferdigstilles nå i år og nevnte kulvert med krysning av Fv40 er et viktig element i dette prosjektet. Her er det også bygget en flott bro over Uvdalsåe. Samtidig flyttes langrennsløypa over på østsiden av elven fra Uvdal skisenter til nord for Bjønnebekkveien, slik at konflikt mellom brøytet vei og skiløype unngås og nytt løypekryss Uvdalsåe (D66) etableres.

Brukere av både alpinski og langrennsentusiaster får med dette nye muligheter gjennom flere km nye traséer (de angitte løypene på østsiden er ca. 7 km i sum). De som ikke ønsker å forsere de 400 høydemetrene med ski på bena kan ta heisen og nyte nedfarten. Langrennsentusiaster har her en flott «uværsløype» og en ny sammenkobling av øst- og vestsidene av fjellet som kan danne grunnlag for mange flotte turer. Sjekk ut mulighetene i DFVs interaktive kart som nå ligger ute på hjemmesiden.

Nye traséer er merket med grønt i kartet og uferdige partier har sort strek. Ved å trykke på kryss eller løypesegmenter kommer navn og distanseinformasjon frem.

U-ringen øst. Trykk i kartet for å se detaljer
Broen over Uvdalsåe ved Uvdal skisenter
Traséen slynger seg ned fjellsiden nedenfor kulverten. Bildet er tatt ved kulvertens utløp.
Traseen er klar mange steder. Avslutningen mot Høk/Uvdal alpinpark må avklares