Raftingsesongen er igang!

Dagalifjellets vels utsendte har testet rafting på Numedalslågen med DFV partneren Dagaliopplevelser. For dem som ikke har prøvd rafting før, er dette absolutt en aktivitet som kan anbefales! Ikke minst er det flott at det finnes sommeraktiviteter som gjør det spennende å morsomt å benytte fjellet også om sommeren, spesielt for de som vil ha avveksling fra turer i fjellet.

Raftingen oppleves som trygg og forsvarlig og sikkerheten blir nøye ivaretatt. Alle deltakere kles opp med våtdrakt («Long Johns» og jakke), hjelm, neoprensko og selvsagt redningsvest som er spesielt tilpasset rafting. Et lite tips er å ha med badetøy til å ha under drakten.

Etter fremmøte på basen på Dagali flyplass, en kort gjennomgang med introduksjon fra dyktige guider og utdeling av utstyr, fraktes teamet med buss til startstedet litt opp i Seterdalen. Her er det grundig sikkerhetsgjennomgang og sjekk av utstyret før det bærer ut på elven.

Tiden går fort og stemningen er på topp mens flåtene feier nedover elven, gjennom styk og over stillere partier. Alle må bidra og padle etter instruksjoner fra guidene, som det er minst én av på hver flåte. Bussjåføren følger flåtene fra land som ekstra sikring i fall noen får kalde føtter, og tar bilder som alle får tilgang til etter endt tur.

Inn i strykene bærer det så spruten står og smilene sitter løst. Du blir garantert våt, men ikke verre enn at alle kastet seg i elven og fløt i land etter endt tur.

Dagaliopplevelser tilbyr ikke bare rafting, men også andre aktiviteter både på Numedalslågen og motoriserte aktiviteter av ulike slag ut fra sin base på Dagali flyplass. Sjekk ut alt på hjemmesiden og husk å bestille i god tid, mange aktiviteter fullbookes tidlig. Husk at du som medlem av DFV får 10% rabatt på alle aktiviteter.

Serious Fun, som også er en av DFVs partnerbedrifter er en av de andre operatørene på lågen. De driver et lignende raftingopplegg. Vi kommer tilbake med nærmere omtale senere.