Skispor til helgen

En rask oppdatering fra Løypelaget før og for helgen 12-13.desember:

På fjellet er grunnpreppingen godt i gang i «Hovedrunden», ca 40 km på begge sider av F40 mellom Feten i nord og Fjellsnaret i sør. Dessuten har vi kjørt over Brøstrudsetre, mot Talåsen, Slåtteli og delvis mot Bekkeset.

Følg med på skisporet.no for å se sporsatte løyper! Det er blitt kjørt i hele dag og per kl. 16 fredag gjelder følgende:

Det er satt spor i hele «Hovedrunden»: fra Torsetlia vest for F40 til Vasstulan – Nørstbøsetre, og videre til Høk – Fjellsnaret 2 (både øvre og nedre løype). Også den nye sløyfe-løypa på ca 3,5 km mot «Gamlesetre» og Fjellsnaret 3 er kjørt opp, men denne synes ikke på skisporet.no fordi den er helt ny og må registreres først. Tilbake ved Høk er det så kjørt øst for F40 begge traseer opp til Juvetkrysset, ned mot Vasstulan og om Veahovde til Torsetlia – Sjugurdshovde – Feten og tilbake til Torsetlia på vestsiden igjen via  Lomlia – Hovdesetre – 3,5-kilometeren øvre løype.

I Øvre Uvdal er det kjørt skuter med rulle og med eldre, liten tråkkemaskin i skiløypa fra Uvdal Alpinsenter og til Åmotstølen. Noen bløte partier, med spor på det meste av strekningen. Dette er ikke tracket. 

Det er preparert med nokså lett utstyr foreløpig; skuter + rulle og sporkall, så det er nokså løst i sporet. Vi kan vel føye til og advare om at det ER lite snø og ennå for lite frost i bakken. Derfor er det en del kvist og busker som stikker opp, og kanskje noe stein. Det kan også stedvis være vått, og i bekkefar uten klopp kan kryssingen være åpen. Gå forsiktig. Men en fin tur kan det nok bli lell – med de gamle skiene, om du har.

Vennlig hilsen Løypelaget